Írtam

Fanfictionök - fandom szerint:

Harry Potter:
Mi teszi a Roxfortot?
Egyperces a roxforti csata utánról Luna szemszögéből.
− Roxfort mindig lesz – jelentem ki. – A Roxfort nem egy épület, amit le lehet rombolni.
Tüzek és hamvaik
Harry/Hermione. Vannak életek, amelyek szétszakíthatatlanul egybefonódnak. Ezek a kapcsolatok többek, mint egy "barátság" vagy "szerelem" címke, ha elveszítjük őket, az élet, mintha megállna.
Szomorú, erősen angstolós novella.
Ha becsuktam a szemem, Ront láttam, hogy aztán ha kinyitottam, olyan helyen ébredjek, ahol soha többé nem láthattam.
Ezernyi hang
Remus úgy akar élni, ahogy a mondás tartja, magányos farkasként. De mi van, ha hiába küzd ellene, a barátság és a törődés így is, úgy is megtalálja? Mit tehet? El lehet-e hinni, hogy a farkaskórság ellenére ez is jár?
Több, kisebb jelenetből összeollózott, szomorkás novella.
A képek elmosódnak, a szagok elvesznek, a vér íze felidézhetetlen. De a hangok, azok megmaradnak.
Shiver és Sinner:
Csak Sam
Maggie Stiefvater trilógiája alapján íródott egyperces, amely a második és a harmadik kötet között játszódik. Sam emlékezik, Sam fetreng tehetetlenségében, Sam angstol. Azaz egészen sames dolgokat csinál.
Fáztam és fájt a fejem. A gyomrom ellenben nem rándult össze, a csontjaim jól érezték magukat a helyükön, és bár a hideg farkast ordított, én Sam maradtam. Csak Sam.
Ember embernek farkasa
Megjelenik egy cikk, ami szerint Cole vérfarkas. És mások is Mercy Fallsban. A probléma hatalmas, elég ahhoz, hogy bárki összeroppanjon alatta; Cole, Grace és Sam mégis megpróbálják megoldani.
A novella a Forever (Örökké) után játszódik.
Cole-ra gondoltam.
És egy mély dobozba zártam az érzést, hogy őt okoljam.
Legszívesebben mindannyiunkat, a szilánkokból összeragasztott boldogságunkat is dobozokba raktam volna. Hogy senki se találjon ránk bennük.
az utazás neve Cole St. Clair
Cole mindent megtesz azért, hogy elpusztítsa majdnem-zseniális agyát. Menekül tudós apja árnyékából, és talán a sajátjából is.
A valami a Shiver előtt "játszódik", és Cole utazik... értve ez alatt azt, hogy be van tépve. Vigyázat, a valami kísérletezgetős, elvont, fogyasztása kizárólag Pendulum-számok hallgatása közben javallott!
kisikló vonat vagyok
csikorgó
megszakadó sikoly
minden egy fék nélküli zajos menet
Nem fogadott hívások (35)
A történet helyszíne: Isabel telefonja. Ideje: a Forever és a Sinner között valamikor. (Nagyon enyhe spoilereket esetleg tartalmazhat utóbbiból.) (Előbbiből meg nyilván.) (Szándékos helyesírási hibák viszont egészen biztosan előfordulnak, mert se Isabel, se Cole nem ad az ilyesmire smsben.) (Én adnék, de nem merek ellentmondani nekik.)
A 16-os karika kijár a novellának, mert Cole poénjai olyan ártatlanok és finomak, mint a zenéje.  De a történet egyébként leginkább ilyen: 
Dolgozol? Unatkozom. Ijesztően sok bennünk a közös.
Meg ilyen: 
Isabel: mit akarsz cole? 
Cole: téged
A Végzet Ereklyéi (TMI):
Filmszakadás - Central Park
[A Filmszakadás az összefoglaló neve annak az írásomnak, ami magában foglalja az összes ilyen témájú egypercesemet/novellámat. Filmszakadás, mert úgy írom ezeket, mint egyfajta kimaradt jeleneteket, mintha elszakadt volna a film, én pedig pótolnám a lyukakat, némi minőségbeli romlással.]
A Central Park Isabelle és Simon első csókját dolgozza fel, amiről sokat hallunk a könyvekben (a Hamuvárosban és az Üvegvárosban is emlegetik), de sosem tudjuk meg, mikor és hogyan is történt. Én kitaláltam rá a saját verziómat. A Csontváros tizenegyedik fejezete alatt játszódik a történet, amikor is, Magnus bulijának kora délutánján, Isabelle és Simon tündéreket mennek nézni a Central Parkba...
– Ó, az Angyal szerelmére!
Simon kezdeményezésére a végtelenségig is hiába várhatott volna Isabelle, neki kellett mozdulnia. Azzal már csókolta is a mondént.
Filmszakadás - Miért pont Budapest?
[A Filmszakadás az összefoglaló neve annak az írásomnak, ami magában foglalja az összes ilyen témájú egypercesemet/novellámat. Filmszakadás, mert úgy írom ezeket, mint egyfajta kimaradt jeleneteket, mintha elszakadt volna a film, én pedig pótolnám a lyukakat, némi minőségbeli romlással.]
Malec (tehát Magnus/Alec) egyperces, ami a Bukott angyalok városa alatt játszódik, az első tizenegy fejezet bármelyike idején, amikor a páros a világban utazgat.
– Magyarország, Budapest a lehetőségeket jelenti.
Merlin (BBC sorozat):
Lady Guinevere
Gweon, azaz Gwen/Leon párosítású történet. Gwentől tudjuk, hogy ő és Leon együtt nőttek fel. Közös gyerekkoruk egyik fordulópontját meséli el ez a novella. 
− Lady Guinevere! Vagy inkább szólítsalak felségnek?
Original történetek:
Ősszel valamit elhagyunk
Zenére írt egyperces ősszel és egy bús szerelemmel.
Üresnek érzem magamat. Hiába csúsztatom a kezemet Ádáméba, szellem vagyok embertestben.
Pillanat
Egyperces az ősidőből.
A pillanatot látni kell, érezni kell, tudni kell, átélni kell…
Halálszabályozás
Disztópia, angst, magyar helyszín, E/1, jelen idő.
− Elődeink a demográfia irányítását a születés szabályozásában látták, és sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy felismerjék, nem azt kell megmondanunk, ki születhet meg, hanem hogy ki maradhat életben.
Felejtés jelen időben
Adott egy lány, Celia, akit csúnyán megcsalt élete szerelme.
Adott Will, aki csúnyán megcsalta élete szerelmét. És aki egyáltalán nem is szerepel a novellában.
És itt van Seamus, aki titokzatos, akárcsak az erdő, ahol felbukkan. 
Rövid mese az Elfeledett Erdőről, elfeledettekről és elfelejtőkről. 
És arról, mi a felejtés ára.
Te hajlandó lennél megfizetni?
Az erdőknek nem szabadna ilyen csendesnek lenniük.
Hiányzott a madárcsicsergés, a szél játéka a lombok között, a mozgás, mintha az Elfeledett Erdő elfeledkezett volna róla, hogy ilyesmiket is illene csinálnia.
 
És most dönts, én!
Egyperces (vagy maximum három), amit lehetőleg Ellie Gouldingot hallgatva kéretik olvasni. De magát a történetet semmi esetre sem kéretik biztatásnak, felhívásnak venni. (Ja, és a tárgyi tévedésekért nem vállalok felelősséget.)
Bármi, ami az én fejemben lejátszódik, ott van a tiédben is. (...) Olyan ez, mint egy formula. Név, lakcím, születési hely… Kérjük, helyettesítse be az adatait! Ugyanaz a szoftver fut a bőrünk alatt, ugyanazok a kérdések, ugyanaz a véges számú sablonválasz.
(A lista folyamatosan bővül...)

(Az írásaim többsége elérhető a merengős profilom alatt is.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése