Random random: Sinner, még mindig öt hónap a megjelenésig

Az alábbi bejegyzésben már beszámoltam a hírről, miszerint 2014 júliusában az Egyesült Államokban megjelenik Maggie Stiefvater nagy sikerű könyvsorozatának, a Mercy Falls farkasainak negyedik része, amely a Sinner címet viseli. Túl sok szót arra, hogy mi is ez, nem vesztegetnék, a linkelt posztomban elolvasható. A lényeg annyi, hogy Cole és Isabel története folytatódik, méghozzá Los Angelesben. Cole ismét a rivaldafényben és Isabel életében. Azt se részletezném, hogy mennyire izgatott vagyok a regény miatt, mert ennek kifejtése túl sok wíííí-t, jujjjjj-t és szmájlihalmazt tartalmazna. (Az ég óvjon titeket ettől, de komolyan.)

Szorítkozzunk a legfőbb újdonságra, ami a Sinnerrel kapcsolatban történt. Elolvasható a könyv első három fejezete. Illetve egy prológusszerűség és két fejezet, az első Cole, a második pedig Isabel szemszögéből. Ha te is, pont mint én, alig bírsz magaddal, akkor kattints és vágj bele, mert wíííí! Ha azonban úgy érzed, ez a tizenkilenc oldal csak a türelmetlenségedet fokozza - mert igen, még csaknem öt hónap van az amerikai megjelenésig -, vagy egyszerűen nem szeretnél spoilereket, akkor a tovább mögött vár két nem annyira újdonság a regénnyel kapcsolatban. 

Az első "újdonság" látható a bejegyzés elején, mert igen, ott bal oldalon a Sinner hivatalos borítója feszít. Ezzel kapcsolatban a kiadó tervezi a Shiver, Linger és Forever újrakiadását is, immár a Sinneréhez igazított borítóval. Az igazat megvallva, én a fordítottjának jobban örültem volna - ha a Sinner borítóját igazítják az eddigiekhez. Plusz, remélem, hogy a valamikori magyar kiadásban nem az eredeti borítót vesszük át, mert bár tényleg nincs gond vele, nagyon nem passzolna a Shiveröm mellé. 

Más, szintén nem olyan nagy újdonság. Maggie megosztotta azokat a zenéket, amiket a Sinner írása közben hallgatott. Igazából ezt már akkor megtette, amikor még nem árulta el, hogy pontosan min is dolgozik, hanem WhitePantsNovel néven emlegette. A lejátszási listának is ez a címe. Volt olyan olvasó egyébként, aki ebből rá is jött, mit rejt a kódnév. Privátban megüzente Maggie-nek, aki később megerősítette, hogy ez a bizonyos olvasó jól tippelt. :)
Szóóóval ennyit egyelőre a Sinnerről. Még majdnem öt hónap, de addig is jó három fejezetnyi olvasgatást, zenehallgatást és várakozást minden Shiver-rajongó sorstársamnak! Ha addig történik valami igazán említésre méltó, jelentkezem, mert úgyse bírom ki, hogy ne.

UPDATE: Eddig tartott a hallgatás. xD Magyarországon a Sinner, mint ahogy azt már tudtuk, a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg. Az update apropója, hogy a kiadói tervek szerint a magyar megjelenés ez év őszére várható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése