Random random: Hírek a fandomok világából

A héten már volt poszt Maggie Stiefvater legújabb regényéről, ami a Shiver trilógiához íródik, briliáns ötletességgel ennek a címe Sinner lesz. Erről bővebben itt lehet olvasni.

Ám más fandomok háza táján is történtek érdekes dolgok. A Harry Potter kapcsán is futott be új infó (MI?!), de szó lesz a Hamuvárosról és egy nem-annyira-új-de-jóóó videóról a Csillagainkban a hiba forgatásáról. Mindez a tovább mögött.

A hét másik bombahírét (jó, valószínűleg még bombább) J. K. Rowling szolgáltatta, aki bejelentette, hogy újabb Harry Potter-film készül, amihez ő maga írja a forgatókönyvet. Bár hogy pontosak legyünk, nem is Harry Potter-történetről van szó, csupán a világ ugyanaz, a főszereplő Göthe Salmander lesz, Rolf Salmander (Luna későbbi férje, Lysander és Lorcan apja) elődje, és a Legendás állatok és megfigyelésük című roxforti tankönyv szerzője. Megmondom őszintén, a hírtől nemcsak baromi izgatott lettem, hanem nagyon pozitívan is állok hozzá. Nem érzem úgy, hogy azért készül a film, hogy még egy bőrt lehúzzanak a Harry Potterről (legalábbis Rowling részéről biztosan nem), vagy hogy Rowling ne tudna elszakadni és továbblépni, vagy hogy hazudott volna, amikor úton-útfélen azt nyilatkozta, hogy a Harry Pottert lezárta. Mert ez nem Harryről szól, nem is kapcsolódik hozzá túlságosan, hiszen, ha még nem említettem volna, a Salmander-sztori (ezt csak én hívom így, de szépen alliterál) hetven évvel korábban és New Yorkban játszódik. Bár olvastam olyan teóriát, hogy kezdődhetne a film Lunával és Rolffal, és Rolf mesélné el Göthe életét. (Imádnék látni egy Rolfot!)

Szintén hír érkezett A végzet ereklyéi (Csontváros...) háza tájáról, ez azonban nem olyan örömteli, mint az előbbiek. A második rész, a Hamuváros forgatása ugyanis csúszni fog. A hivatalos magyarázat szerint az ok a forgatókönyv gyengesége, amely túl sok mindenben szeretett volna változtatni az alapanyagon, illetve hogy a nem-olvasókat nem csábította volna a mozikba. Mivel az eredeti tervek szerint a forgatás még szeptemberben kezdetét vette volna, ennek átdolgozására nem jutott volna idő. A készítők ezért döntöttek a halasztás mellett. Cassandra Clare mindenkit megnyugtatott, hogy ez nem jelenti azt, hogy a film ne készülne el, a mozikban ugyanis várhatóan 2015-ben bemutatják. Ugyanakkor nem lehet véletlen, hogy a Csontváros bizony csúnya bukást produkált (ezzel együtt egyébként a Hamuváros büdzséje is a felére csökkent), tehát ez is a háttérben állhat. Egy félmondat erejéig felvetődött egy teljes reboot ötlete is a közlemény szerint, ami még több csúszást eredményezne és egy esetleges újracastingot. Erre csak azt tudom mondani, hogy az ég óvjon minket attól! Mert jelenleg, ha a forgatókönyv tényleg rossz, akkor egyetlen működőképes dolog van a készítők kezében: a színészgárda. Róluk szólva, az is elgondolkodtató, hogy ők is csak most szereztek tudomást a késésről, hiszen két hete az Alecet alakító Kevin Zegers még a nászútján is a Hamuváros (amit csak másodszorra sikerült nem félregépelnem "Hamivárosra") könyvváltozatát olvasta (a szorgos méhecske :D). Mindenesetre, senki ne pánikoljon, az újracasting véleményem szerint csak kacsa, a többi meg... majd eldől. 
Addig is: 


Hogy ne ilyen negatív szájízzel zárjuk a bejegyzést, egy vidám kis videó a Csillagainkban a hiba forgatásáról

 

Hogy én még mindig mennyire imádom ezt a csapatot! John Green is egy tündérbogyó, ahogy lelkesedik mindenért. De hidd el, John, nem vagy egyedül! (Mikor jön már a film...?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése