Random random: Shiver, mármint Sinner

Még friss hír, és szokatlanul tőlem nem hetekkel/hónapokkal lemaradva írok róla: Maggie Steifvater írt egy kiegészítő regényt a Shiver-trilógiához! A címe Sinner lesz, és a főszereplők Cole és Isabel.
A feldolgozás pillanata.
Még mindig.
Á, én teljesen padlót fogtam. Maggie Stiefvater az egyik kedvenc íróm, a Shiver-triógia pedig a legkedvesebb YA-sorozatom. Cole és Isabel pedig vibrálóan izgalmas páros. Borzongok már a gondolatra is, hogy egy teljes könyvet olvashatok róluk. A tovább mögött kicsit bővebben a már elkészült, de még bőven kiadás előtt álló új regényről.

Maggie Steifvater a blogján és minden egyéb fórumon a nyár során számtalan utalást tett egy titokzatos projektjére, ami a WhitePantsNovel kódnév alatt futott. Szép lassan töltögetett fel hozzá több és több zenét - pár új kedvencet találtam is köztük -, de mindvégig titkolta, miről is szól a regény, amin dolgozik. Most kiderült, és megértettük a nagy titkolózás okát is, mert ez igazi bombahír. Igyekszem alacsonyabb fokozatba kapcsolni a lelkesedésemet, és inkább össszeszedem, mit tudunk a könyvről. A Sinnerről - még szokni kell. És a magyar fordításom a Vétkező se jön a nyelvemre, utóbbi nem akkora gond, mert a hivatalos fordítás biztos jobb címet talál neki.

Maggie Stiefvater bejegyzése itt olvasható. Gyors fordításomban eszerint a regény Cole St. Clair életét követi tovább. 
Mindenki azt hiszi, ismeri a történetét. Hírnév. Függőség. Bukás. Eltűnés. De csak kevesen tudják Cole igazi, legsötétebb titkát: hogy képes farkassá változni. Ezek kevesek egyike Isabel. Egyszer talán szerették egymást. De olyan, mintha azóta évtizedek teltek volna el. Most Cole visszatér. Vissza a rivaldafénybe. Vissza a veszélyzónába. Vissza Isabel életébe. Meglehet menteni őt, a Vétkezőt?

A Sinner 2014 júliusában érkezik az amerikai könyvpiacra. És ide mikor, mikor?

Maggie azt írta a bejegyzésében, sokáig nem igazán volt biztos a dolgában. Amennyire emlékszem, mindig azt válaszolta a kérdésre, hogy tervez-e folytatást a nagy sikerű Shiver-trilógiának, hogy nem zárja ki, de a válasza inkább nem. Most megindokolta azt is, miért érzett így. "Befejezni a Shiver trilógiát, keserédes pillanat volt. Tudtam, hogy többé nem térhetek vissza Mercy Fallsba, hisz Sam és Grace története lezárult. Ugyanakkor Cole és Isabel még ott ólálkodtak az agyam egyik hátsó zugában. Mindketten csak félig voltak megjavítva a trilógia végére, és én tudni akartam, hogy a másik felüket is meg lehet-e javítani."

Wííí.

Közlemény és idézgetés vége. Már csak a feszült várakozás marad minimum egy évig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése